“Potegavščina, ki se širi preko Facebook Messengerja, opozarja uporabnike pred “kiber kriminalcem” Jaydenom K. Smithom – ne smemo zamenjati s sinom Willa Smitha – katerega hekerske sposobnosti naj bi bile tako visoko razvite, da naj bi bil zmožen prevzeti nadzor nad uporabnikovim Facebook računom in računi vseh njegovih prijateljev, če ta sprejme njegovo prošnjo za prijateljstvo.”

“On je heker, ki je povezal svoj sistem z vašim Facebook računom. Če eden od vaših kontaktov sprejme prošnjo za prijateljstvo, boste tudi vi žrtev hekerskega napada. Poskrbite, da boste vi in vaši prijatelji ostali varni. Hvala.”, je sporočilo, ki kroži po Facebook Messengerju. Do tega trenutka so to sporočilo prejeli številni uporabniki Facebooka po celem svetu.”

“Sporočilo je seveda lažno in do zdaj ni bilo nobenega primera, kjer bi dejansko prišlo do pravega hekerskega vdora. Ljudje smo seveda panični in v zadnjem času, ko je novic o hekerskih napadih vse več, ne preseneča, da je kar precej ljudi posredovalo sporočilo naprej.”

Vir:
http://www.racunalniske-novice.com/novice/splet/socialna-omrezja/facebook/po-facebook-messengerju-krozi-lazno-sporocilo.html?RSS8674eb3809b2b629ad58070d1bfc4c0c