Podjetje Adobe Systems je v nedavni izjavi za medije razkrilo informacijo o prihodnosti legendarnega vtičnika Flash Player. Ta naj bi se do konca leta 2020 poslovil za vedno. Razlog za ukinitev tiči v tem, da je ta tehnologija lahka tarča hekerjev, saj vsebuje kar nekaj pomanjkljivosti v kodi, preko katerih hekerji brez težav okužijo predvsem osebne računalnike Windows.

Če tudi vi uporabljate vtičnik Adobe Flash Player na vašem osebnem računalniku z operacijskim sistemom Windows, ga nemudoma posodobite, sicer ste v veliki nevarnosti. Preko nedavno odkrite ranljivosti lahko namreč napadalci brez večjih težav pridobijo dostop do vaših zaupnih podatkov, ter tudi nadzor nad vašim računalnikom. Napadalci lahko napad izvedejo preko okuženih spletnih strani, ki uporabljajo vsebino Flash z zlonamerno vsebino, preko elektronske pošte z okuženimi datotekami vrste HTML, ter okuženimi datotekami za Microsoft Office (Word, Excel, PowerPoint,…)

Novi nevarnosti so izpostavljeni vsi uporabniki sistemov Windows XP, Windows 7, Windows 8.x in Windows 10, ki imajo nameščen vtičnik Flash Player in sicer od različice 23.0.0162 do različice 26.0.0.137. Ker je popravek že na voljo, vam priporočamo, da posodobitev opravite čim prej.

Vir:
http://www.racunalniske-novice.com/novice/dogodki-in-obvestila/ce-uporabljate-adobe-flash-ga-nemudoma-posodobite.html?RSS82dee6cf16e471e2a17ed1d693bf09ea